Phone

06 26170739

Email

info@metameertherapie.nl

Opening Hours

Ma-vr: 8.30-17.00

Kanker is een ingrijpende ziekte en samen met behandelingen als een operatie, bestraling, chemo-, hormoon-, of immuuntherapie vergt dit veel van lichaam en geest. Dit kan gepaard gaan met veel emoties en stress. Spanningen en zorgen veroorzaken zowel geestelijke als fysieke stress. Spieren welke langere tijd aangespannen zijn door spanningen en zorgen kunnen pijn doen verergeren. Het immuunsysteem, nodig voor herstel, wordt bij langdurige stress onderdrukt.

Massage geeft ontspanning en ondersteunt het herstel van lichaam en geest. Massage geeft geen genezing van de ziekte, maar kan wel symptomen als pijn, slapeloosheid, vermoeidheid, misselijkheid, angst en depressieklachten verminderen. Tevens wordt het immuunsysteem positief beïnvloed. Een ondersteuning van het herstel. Naast ontspanning bevordert massage het lichaamsbewustzijn, het contact met je lichaam en helpt het vertrouwen in je lichaam te herstellen.

Metameer is gespecialiseerd in massage bij (en na) kanker. Het lichaam is door de ziekte en behandelingen in onbalans. Massage geeft een prikkel en stimuleert bepaalde lichaamsprocessen. Deze prikkel mag niet te heftig zijn waardoor u door massage verder uit balans raakt. De massage wordt dan ook specifiek aangepast aan uw situatie, klachten en conditie op dat moment. Voor het geven van een verantwoorde massage na kanker blijft er vaak een aanpassing nodig, toegespitst op uw ziektegeschiedenis.
Uw lichaam raakt zo niet verder uit balans, maar ontspant.

Voor massage bij kanker is er een mogelijkheid tot vergoeding door de zorgverzekeraar.
U dient hiervoor aanvullend verzekert te zijn en een declaratiemogelijkheid te hebben voor Alternatieve- of Natuurgeneeswijzen.