Phone

06 26170739

Email

info@metameertherapie.nl

Opening Hours

Ma-vr: 8.30-17.00

shiatsu2Shiatsu is een drukpunt massage door middel van duim(en), vingers of hand.

Door druk te geven op bepaalde gevoelige punten op het lichaam, de zogenaamde maximaalpunten, worden door bio elektrische energie, impulsen doorgegeven via het zenuwstelsel.
Vanuit de embryonale ontwikkeling zijn verschillende organen, weefsels en structuren, via het zenuwstelsel met elkaar verbonden en deze kunnen elkaar onderling beïnvloeden.

Er zijn plaatsen in het lichaam waar die onderlinge verbondenheid geconcentreerd is. Dit zijn de maximaalpunten. Bij een anders functioneren van orgaan, weefsel of structuur ontstaat er een overprikkeling en dit wordt vaak zichtbaar en/of voelbaar ter hoogte van een gerelateerd maximaalpunt. Deze punten zijn via het lichaamsoppervlak makkelijk prikkelbaar en geven zo de impulsen door via het zenuwstelsel aan verbonden lichaamsdelen. Hier wordt bij een shiatsu behandeling gebruik van gemaakt. Door druk op maximaalpunten ontstaat zowel lokaal als op afstand een effect. Het geeft pijndemping en ontspanning en brengt het autonome zenuwstelsel in balans; de basis voor het goed functioneren van het lichaamseigen herstellend vermogen.

Een shiatsu massage wordt bij Metameer sport- en massagetherapie op een behandeltafel uitgevoerd.

Shiatsu therapie heeft een positief effect op:

  • algehele ontspanning
  • klachten als gevolg van stress
  • circulatie verbetering (doorbloedingsstoornissen)
  • rsi (repetitive strain injury)
  • gewrichts- en spierklachten

Shiatsu