Phone

06 26170739

Email

info@metameertherapie.nl

Opening Hours

Ma-vr: 8.30-17.00

Voetreflex massageVoetreflex massage is een massagevorm van de voeten met specifieke hand-, vinger- en duimtechnieken met als doel om zowel plaatselijk als op afstand in gerelateerde delen van het lichaam een reactie te weeg te brengen.

De theorie van voetreflex massage stelt dat gebieden of zones in de voeten  overeenkomen met organen, weefsels en structuren elders in het lichaam. Een storing elders in het lichaam zal zich door deze verbondenheid in de voet weerspiegelen als een verandering aan de voet. Voorbeelden hiervan zijn pijn, spanning, verslapping, zwelling, kleur, beharing of geur. Door deze zone te masseren ontstaat er pijndemping. Dit geeft plaatselijk ontspanning in het weefsel. De doorbloeding wordt gestimuleerd, de stofwisseling verbeterd, afvalstoffen afgevoerd en voedingsstoffen opgenomen. De normale functie van het weefsel wordt bevorderd wat van invloed is op het totale lichamelijk functioneren.

Reflexmatig is er een beïnvloeding van het weefsel in de corresponderende zones. Ontspanning is een aanzet van het lichaamseigen herstellend vermogen. Er kan nu een herstel van de lichamelijke balans of evenwichtstoestand plaatsvinden. Bij een goede evenwichtstoestand is een normale functie van organen, weefsels en structuren mogelijk.

Indicaties:

  • gespannenheid, stress, veel met het hoofd werken
  • preventief, algemeen gezondheids- en fitheidsgevoel bevorderen. Het biedt bijvoorbeeld ondersteuning bij afvallen of stoppen met roken
  • spiervermoeidheid in voeten, spierpijn door sportbeoefening of intensieve belasting
  • koude voeten
  • pijnlijke gebieden aan de voet

voetrefl4