Phone

06 26170739

Email

info@metameertherapie.nl

Opening Hours

Ma-vr: 8.30-17.00

Zwangerschap

Zwanger! Gefeliciteerd !

De zwangerschap is een bijzondere maar ook spannende tijd. Een periode met veel veranderingen in je lichaam. Een zwangerschapsmassage kan je helpen te ontspannen.  Het is belangrijk om goed voor je zelf en je baby te zorgen. Gevoelens, gedachten en emoties van de moeder hebben invloed op de gezondheid van het kindje. Tijdens de zwangerschap kan er onzekerheid en spanning zijn of angst voor de bevalling. Als je als de moeder ontspannen en lekker in je vel zit werkt dit positief door naar de baby.

 

Zwangerschapsklachten

Lichamelijk gebeurt er tijdens de zwangerschap veel in een betrekkelijk korte tijd. Dit kan gaan gepaard met klachten. Zo worden bijvoorbeeld onder invloed van hormonen de spieren en banden slapper. Dit om ruimte te kunnen maken voor de baby en als voorbereiding op de bevalling. Door gewichtstoename wordt de belasting op het lichaam juist groter. Dit kan klachten veroorzaken aan o.a. bekken, rug, knieën, nek of schouders. Ook neemt het bloedvolume toe en de wanden van de bloedvaten worden slapper. De zwangere buik gaat steeds zwaarder drukken en de bloeddoorstroming werkt trager. Dit kan onrustige benen of beenkramp veroorzaken of er kan vocht vast gehouden worden. Dit is zichtbaar door bijvoorbeeld opgezette enkels.

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage kan hier een goede uitkomst zijn. De massage maakt de spieren soepel, heeft een positieve invloed op de doorbloeding en werkt pijn dempend. Met specifieke massagetechnieken kan de vochtafvoer worden gestimuleerd.

Postnatale klachten

De bevalling is een ingrijpende gebeurtenis die veel kracht en energie kost. De periode na de bevalling gaat het lichaam “ontzwangeren “. Dit duurt ongeveer net zo lang als de zwangerschap. Op lichamelijk vlak gebeurt er hormonaal van alles in het lichaam. Daarbij komt de verantwoordelijkheid voor een kind, het wennen aan het moederschap en het vinden van een nieuw ritme van het dagelijkse leven. Dit vraagt veel energie en kan veel stress geven. Er kunnen dan klachten ontstaan als vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, pijn in nek/schouders, rug, heup en bekken, stemmingswisselingen en terugloop van de borstvoeding.

Postnatale massage

Een postnatale massage ondersteunt het herstelproces na de bevalling. Het ontspant de spieren die extra belast worden, zoals door het geven van (borst)voeding en het dragen van de baby, de nek-, schouder en rugspieren. Massage heeft een positieve invloed op hoofdpijn, stemmingswisselingen en vermoeidheid. Borstvoeding kan bij een speciale massagetechniek gestimuleerd worden.
Bij lichamelijke klachten in de periode na de bevalling is er de mogelijkheid voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling via de zorgverzekeraar. Voorwaarde hiervoor is een aanvullende verzekering.

Een postnatale massage kan gegeven worden vanaf 4 weken na de bevalling , bij een keizersnede na 6 weken, mits er geen complicaties zijn.

Tarieven Zwangerschapsmassage / Postnatale massage

60 minuten 55,-
30 minuten 30,-

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap is er de mogelijkheid voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling via de zorgverzekeraar. Voorwaarde hiervoor is een aanvullende verzekering. Wanneer er een meer therapeutische aanpak wordt verlangt komt de behandeling voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking. Ook dit valt onder aanvullende verzekering. Deze behandelingen vallen onder het reguliere tarief. Lees meer